De voortekenen voor het organiseren van de Bunschoter Boeren- en BeestenBoel leken aan het begin van het jaar allemaal positief te zin: een vernieuwd bestuur en een verlengd sponsorcontract met de Rabobank Bunschoten-Spakenburg. De voorbereidingen waren op een goede manier van start gegaan. Ook met de gekozen datum van 6 juni was er nog even de ijdele hoop dat het evenement dit jaar toch door kon gaan.

Inmiddels ziet de wereld er anders uit. Of de maatregelen de komende tijd worden versoepeld is niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat publieksevenementen voorlopig niet door kunnen gaan. Om aan alle onzekerheden een einde te maken, is daarom besloten het evenement af te blazen. Overigens wel met gevoelens van teleurstelling. In 2001 moest het evenement worden afgeblazen door de MKZ-crisis. Nu in 2020 als gevolg van een heel andere crisis. Het is en blijft jammer, maar onze gezondheid is veel belangrijker.

We hopen in ieder geval dat alle genomen maatregelen het gewenste resultaat hebben en dat we over een jaar een nieuwe Bunschoter Boeren- en BeestenBoel kunnen en mogen beleven. Als datum daarvoor is zaterdag 5 juni 2021 alvast gereserveerd!


Gesprek laden